Pagina's

01 juli 2013

De Nabestaanden van voormalige Slaven hebben hier te Lande een goed Leventje

Nu kan minister Lodewijk Asscher wel lieve woorden spreken, echt een spijt betuigen voor wat in vroeger eeuwen geschied is wel een beetje laat. Je kan toch niet alles terugdraaien wat is geschied? Dat kan je met de oorlog- en bezettingstijd evenmin.




Eind 40er kwamen de Indische mensen en later spijtoptanten naar Nederland, medio zeventiger de Surinamers die een lekkerder leven wilden dan bakken onder de tropenzon. Andere allochtonen waren niet echt slaaf als wel ondergeschikten in het koloniaal systeem.

Eenmaal in dit land is hun de welvaart enorm en genieten velen van de sociale wetten. Maar dit kan alleen doordat de stille bancaire gelden en onroerende vermogens Holland maken tot een rijk land! De schatten aan kunst, de grachtenhuizen in Amsterdam, de paleizen in Den Haag, de 19e eeuwse industrialisatie, alle op basis van de toegestroomde goederen en kapitalen, vooral door de harde en intelligente werkers hier te lande. Ook de nabestaanden van voormalige slaven profiteren mooi hiervan!