Pagina's

16 juni 2015

Een boterham met Sardines mag nog net

Wie zich inzet voor een rookvrij terras denkt het gelijk van de wereld te hebben, zegt al dat niet-roken norm is. Daaraan had ik nog niet gedacht, wel dat de verboden in aantal zullen toenemen.
AD 15-6-2015

Gisteren nog iemand die stelt dat de productie van vlees zoveel liter water kost (en zoveel kilogram landbouwproduct); ik herinner me prof Tinbergen die dit reeds vermeld heeft. Opzienbarend in vroeger tijd. Dus water en landbouwproduct voor de mensen in plaats voor vlees?
Indien zo, wordt net zoals vroeger rood vlees nog een luxe voor de rijken en moeten de armen het maar doen met een boterham belegd met sardines, zoals Herman Heijermans schreef.

Wat al niet gediscrediteerd is! Rode wijn zo ongezond, nee het blijkt dat enkele bestanddelen juist zuiverend werken op het bloed. Lilian was zo tegen kaas, mijn oren klapperden, vlees noemde ze lijk. Snoepgoed dat kids nodeloos dik maakt, chips en fastfood. Terughoudendheid is te propageren maar verbod toch niet. Alcohol zo slecht? Teveel wel maar met mate niet. Benzineauto's zo slecht voor het milieu, zeggen ze. Chloor ook. Plastic dat drijft in de oceaan, maar verpakkingspapier zal toch ook hinder geven. Grillen in het park, nu nog even voor de allochtonen in het Amsterdamse Bos, straks niet meer. Betaalde sex zo verrucht bij de Calvinisten, de smoes is al jaren uitbuiting te bestrijden. Zuinig met water maar dit wordt toch steeds duurder. Leder, onder het Ancien RĂ©gime belastbaar, zal ook uitraken als slacht wordt verboden. Spuitbussen, koelstoffen en schoonmaakmiddelen, enz.

Alleen de elektronica mag wel, de rest wordt verboden. Dat Apple zijn iSight uit de handel moest nemen wegens de zware metalen hierin.

Een boterham met sardines resteert.