Pagina's

14 augustus 2014

Yasmina Haifi heeft best gelijk met haar IS maar het is toch wat genuanceerder

Het is degelijke Engelse koloniale politiek geweest de Arabische volken of groeperingen tegen elkaar op te zetten. Dit politieke spel heeft in Noord-Afrika 150 jaar geduurd, in Europa wel zes eeuwen. Als dit tot gevolg heeft dat verschillende volken of groeperingen met elkaar in gewapend conflict geraken dan blijft het koloniale Engelse leger verschoond.

Bij de stichting van de Israëlische staat op 14 mei 1948 heeft hij de Engelse koloniale politiek geërfd en voortgezet. Dit komt tot uiting in een gerichte steun aan die groepering die de meeste schade in de naburige omgeving kan toebrengen zonder dat die echter weer te machtig wordt. Het is in het verleden vaak voorgekomen dat Arabische strijdgroepen werden belaagd en dat er slachtoffers vielen, om vervolgens door Arabieren zonder bewijs de Israëlische geheime dienst daarvan openlijk de schuld te geven! Eerder is het zo dat een der concurrerende partijen heimelijk werd gesteund en aangemoedigd door de eigenlijk principiële vijand, de staat Israël! Het is daarenboven helaas vaak gebeurd dat gesteunde groeperingen een eigen leven gingen leiden en dan wel tot schade worden. Maar dan kan het spel weer opnieuw worden begonnen want politiek is flexibel.

Als  nu Yasmina Haifi beweert dat IS een Zionistische organisatie is, blijkt zij hierin enigermate ongenuanceerd. Wat zou kunnen, ik beweer niet dat het zo is doch alleen hypothetisch, is dat de IS door de staat Israël is gesteund geworden om naburige islamitische groeperingen te bestrijden. Ook als deze van christelijke aard zijn, zal dit de staat Israël geenszins deren maar Arabieren zijn toch ultiem doel. De strijd vindt vervolgens plaats ver van het bed der Israëliërs, echt koloniale politiek van weleer.


N.a.v. Artikel ISIS kan onmogelijk islamitisch zijn in POW! 13-8-2014