Pagina's

09 augustus 2010

Al vroeg was ik op de 9e november 2009 aanwezig want ik houd niet van haasten. Ik had mij goed voorbereid met correcte kleding en perfecte verzorging want voor een zeer belangrijke gebeurtenis moet ik goed ik mijn vel zitten. Normaliter ben ik een onzeker mens doch kan ik vooraf veel van mijn ongerief wegnemen.


Het verhoor van mij heeft wel 90 minuten geduurd, in snelheid en omvang. De raadsvrouwen waren zelf ook goed voorbereid en wilden minutieus van mijn werken op en het functioneren van het voormalige forum Polinco weten. Ik kan dus spreken van een kruisverhoor!


De zaak waarom het draait is eerstens de al of niet openbaarheid van het forum alsmede de vrijheid van meningsuiting waarbij toegegeven dat niet alle bijdragen even fraai zijn.


Vervolgens werd door de advocaat-generaal een beschouwing gegeven van haar inzichten in deze materie, nationaal en internationaal recht en jurisprudentie waarbij zij het vonnis van 2 juni 2008 van de Rechtbank voor Europees recht te Amsterdam bestreed. Ondertussen is dit vonnis al geciteerd geworden in de rechtszaak tegen Stormfront als ook is het opgenomen in een dik studieboek over uitingsdelicten! De oudste rechter was zo verbluffend kien dat zij een onjuistheid in de acten vond, zij mij naar de rechterstoel riep om nadere uitleg te geven. Dit heeft om de drommel wel te maken met het amateuristische MDI dat de zaak heeft aangebracht bij de OvJ waardoor mensen nodeloos in diskrediet worden gebracht!


De verdediging duurde niet minder lang en bevatte ook elementen die ikzelf in de loop der tijd zelf vergaard heb.


Na afloop was ik voldaan. Ik zie de uitspraak op maandag 23 november met belangstelling tegemoet. Zeker weet ik dat juristen in Nederland gespecialiseerd in Internet vol verlangen uitzien naar dit belangrijke arrest!


Ik trakteerde mij op een overheerlijk broodje en dronk een pils in mijn stamcafé. Thuis moest ik rusten en daags erna heb ik zelfs slapenderwijs doorgebracht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten