Pagina's

26 november 2013

Wim Sonnevelds Graf op de Roomskatholieke Begraafplaats Buitenveldert

Hyves Vrijheid van Mening  2 jan 2010, 16:52
 
Op nieuwjaarsdag heb ik wel meer een wandeling gemaakt naar de Roomskatholieke Begraafplaats Buitenveldert. Ik wist het graf van Wim Sonneveld snel te vinden:

Na zovele jaren niet geweest te zijn was de begroeiing goed hoog geworden en was het graf niet meer aan de rand van het veld. Het bewijst dat de zaakjes voortreffelijk onderhouden worden en als ik lees dat dringend vrijwilligers worden gezocht kreeg ik wel een idee. Misschien?

Spijtig dat deze rustige locatie net als Zorgvlied toch wordt verstoord door het gezoem van het razende verkeer van een afrit snelweg. Maar waar heb je geen autowegen?

Een algemeen graf wordt na tien jaren geruimd. Er zijn niettemin (familie-)graven vanaf 1940 zodat wij te maken hebben met een relatief jong terrein dat voorheen een eind buiten de stad gelegen heeft.

De leiding van de begraafplaats heeft wel eens gesteld dat de bereikbaarheid van een kerk in de binnenstad voor de begrafenisstoet te moeilijk is om zo de uitvaart met kerkelijke component aldaar in een kapel te houden. Dit was gewoon een commerciële truc. Want kerken verdienen er ook aan.

Ten slotte een kleine collage van Wim Sonneveld:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten